Prednosti lanolinske kreme

Lanolinska kremaKada sam prvi put izradila svoju lanolinsku kremu i počela je redoviti koristiti oduševila sam se njenom učinkovitošću i od tada više ne mogu zamisliti da bih mogla biti i jedan dan bez nje. Iz tog razloga sam je ponudila i u radionici za izradu kreme, maske za lice i lanolinske kreme. Bilo mi je fascinantno vidjeti nakon nekog vremena povratne reakcije polaznica. Naime, većina je došla na radionicu kako bi naučile izrađivati kremu i masku za lice, a lanolinska krema im je bila nepoznata i onako u sklopu radionice. Da bih nakon nekog vremena od njih počela dobivati mailove u kojima su mi pisale da im je krema za lice fantastična, maska također, a na kraju bi obično napisale: ali što je ona lanolinska dobra!!!!

Sada pouzdano znam da neke od njih izrađuju lanolisku kremu u većim količinama i da se cijele familije mažu tom kremom.

Od čega se izrađuje i zašto je ta krema tako čarobna?

Lanolinska krema se izrađuje od lanolina koji je masnoća životinjskog porijekla i dobiva se sa vune ovaca, biljnog ulja, hidrolata i eteričnih ulja. Lanolin je iznimno hranjiv pa  omekšava kožu, štiti ju od isušivanja i prodire u dublje slojeve kože.

Biljna ulja, hidrolati i eterična ulja dodatno hrane i vlaže kožu pa sinergija svih sastojaka daje iznimno hranjivu i njegujuću kremu.

Lanolinska krema služi za njegu  ruku, suhih laktova, peta i pelenskog područja kod beba.

Osim u te svrhe, lanolinska krema se pokazala vrlo učinkovitom u tretiranju raznih dermatitisa, manjih ranica, opeklina…

Izrada lanolinske kreme je vrlo jednostavna i ona se naziva još i krema u hladnoj pripravi jer nije potrebno zagrijavanje sastojaka, već je dovoljno sve dobro izmiješati. Također, nije potrebno dodavati emulgatore, jer je lanolin sam po sebi emulgator koji poveže sve sastojke.

Kombinacijom i izborom biljnih ulja, hidrolata i eteričnih ulja možete napraviti sasvim jednostavnu ili vrlo bogatu i hranjivu kremu.

Imam jednu prijateljicu koja obožava lanolinsku kremu i izrađuje ju u svim kombinacijama, pa kada sam joj rekla da ću pisati članak o lanolinskoj kremi uzviknula je: «O lanolinska to zavređuje!»

Da, lanolilnska krema definitivno to zavređuje, jer kad je jednom probate vidjet ćete zašto je tako čarobna.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.