Raindrop masaža spašava kralježnicu

Raindrop masaža je nježna tehnika masaže, a specifična je po tome što se nanose veće količine čistih eteričnih ulja na područje kralježnice. Raindrop tehnika se temelji na teoriji da su mnoga iskrivljenja kralježnice posljedica virusa ili bakterija koji se nalaze uzduž kralježnice i uzrokuju upale koje stežu i grče okolno mišićno i vezivno tkivo i na taj način iskrivljuju kralježnicu. Zato se u raindrop tretmanima koriste eterična ulja koja djeluju balansirajuće, antibakterijski, antivirusno, spazmolitično, analgetično i poticajno na cirkulaciju.

Kombinacija eteričnih ulja koja se koriste u ovoj tehnici jačaju fizičko tijelo, djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu, a to rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Dubinsko djelovanje eteričnih ulja nastaje zahvaljujući njihovoj sposobnosti da vrlo brzo prolaze kroz kožu, ulaze u tkivo, pročišćavaju limfu, snaže i regeneriraju organizam. Raindrop masaža se preporučuje kod svih bolesti kralježnice, prevencije nastanka prehlada i gripa, stresa, nesanice, nervoze, smanjenog imuniteta, kroničnog umora i depresija. Može seizvoditi i kod ljudi koji imaju herniju diskusa, a pokazala se vrlo učinkovitom kod oboljelih od multiple skleroze.

Raindrop masaža svoje korijene ima u iscjeliteljskim tehnikama koje su koristili američki Lakota indijanci. Oni su koristili esencije biljaka za podizanje energije duše i tijela, kapali ih direktno na kralježnicu i razmazivali orlovim perom. Naravno, mi danas ne radimo orlovim perom, ali zato imamo nježne ruke kojima radimo lagano i nježno. Masaža se izvodi tako da se leđa lagano premažu tankim slojem biljnog ulja, a eterična ulja se kapaju s visine od otprilike 20cm, poput kišnih kapi (od tuda i taj pomalo romantični naziv – raindrop) i zatim se nježno utrljavaju duž kralježnice i leđnih mišića. Na kraju se na leđa stavlja topli mokri ručnik, pokrije se suhim ručnikom i plahtom. I dok topli ručnik grije vaša leđa, dodatno opušta mišiće i pospješuje apsorpciju eteričnih ulja, izmasiraju se stopala. Treba reći da ovo nije svemoćna tehnika i da možda neće kod svakoga pokazati iste rezultate, ali moje dosadašnje iskustvo u primanju i pružanju raindrop masaže je predivno.

Nakon raindrop tretmana osjećate se lagani, smireni, a nešto najljepše je pogledati se u ogledalo i vidjeti poseban sjaj u očima koji nam daje taj mir, prestanak bolova, i predivna energija eteričnih ulja. Važno je napomenuti da biljna ulja koja se mažu na leđa moraju biti hladno prešana i nerafinirana, a eterična ulja moraju biti isključivo aromateraspijske kvalitete, jasno kemijski i botanički definirana. Ova tehnika se ne primjenjuje kod trudnica. Kod djece se može izvoditi, ali tada treba i dozu i vrstu eteričnih ulja prilagoditi dobi djeteta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.