Zašto je važna masaža beba

U nekim istočnim, i u mnogim tropskim zemljama masaža novorođenčadi smatra se jednom od osnovnih vještina majčinstva i prenosi se generacijama s majki na kćeri. Koristi masaže beba ne mogu se dovoljno nahvaliti. Nanošenje ulja, milovanje i istezanje djetetova tijela smatra se velikom pomoći pri rastu, jačanju i osiguravanju dubokog sna, boljeg teka i smanjenju boli koje izazivaju crijevne kolike u novorođenčadi. Prije svega masaža beba pomaže roditeljima uspostaviti čvršću vezu sa svojom bebom. Beba se pri tom osjeća sigurnom i voljenom, a razvija se i osjećaj povjerenja između roditelja i djeteta. Jednom kad se dijete navikne na masiranje i ono postane dijelom dnevne ili tjedne rutine, sudjelovat će u masaži i prepoznati vrijednost roditeljske ljubavi.

ČIME MAZATI BEBU?

Za njegu beba treba koristiti isključivo hladno prešana nerafinirana ulja. Kao jedno od najboljih ulja treba istaknuti bademovo ulje koje je izvrsno za masažu jer ima idealan omjer upijanja i klizavosti i hrani suhu i osjetljivu kožu. Nenametljivog je mirisa i sigurnog djelovanja.

A ŠTO S ONIM ČESTO PROBLEMATIČNIM PELENSKIM DIJELOM?

Da, taj dio je često problematičan jer ne možemo svaki čas mijenjati pelenu, a onda urin i nepropusne pelene naprave svoje.

I za taj dio najbolje je koristiti prirodne kreme koje će nahraniti i zaštiti osjetljivu bebinu kožu. Tako će krema koja se sastoji od lanolina (bez pesticida), macerata nevena u bademu, voska jojobe, biljnog glicerola i hidrolata lavande nahraniti i zaštiti to osjetljivo područje.

Njegujte svoju bebu provjerenim prirodnim sastojcima, masirajte bebu, pretvorite masažu u igru i zadovoljstvo, i dobit ćete najljepši dar na svijetu – ljubav i povjerenje vašeg djeteta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.