Radionica izrade prirodnih balzama za usta, kakao pločica i pilinga

 

Zaštitite svoje tijelo od vjetra i zime i uživajte u izvornim prirodnim okusima i mirisima!

Izradite svoj jedinstveni balzam za usta, kakao pločicu za njegu tijela i piling

.

Poštovani ljubitelji povratka prirodi,

Svakodnevno nailazimo na desetke proizvoda najrazličitijih vrsta i namjena na kojima je istaknuto „okus naranče“, „miris limuna“ i sl., i činjenica je da ih u prvi mah možemo povezati s navedenim mirisima.

No, otvorimo li samo jednom bočicu vrhunskog kemotipiziranog eteričnog ulja aromaterapeutske kvalitete, možemo jedino reći „da, tako su nekad mirisale mandarine“.

Danas je na žalost čak i do voća s okusom i mirisom sve teže doći, a o poplavi sintetički dobivenih i često iritantnih „prirodnih okusa i mirisa“ ne treba ni govoriti.

Srećom, vrhunska eterična i biljna ulja, hidrolati, maslaci i svi ostali prirodni sastojci dobiveni posebnim postupcima od biljaka uzgajanih u kontroliranim uvjetima dostupni su nam u specijaliziranim prodavaonicama. Ako ih znamo prepoznati i iskoristiti, otvaramo si beskrajne mogućnosti za zdraviju i kvalitetniju njegu, kao i veselje u izradi vlatitih pripravaka.

 

Viola Vas poziva na kreativnu radionicu izrade prirodnih balzama za usta, kakao pločica i pilinga!

P1030972  P1030976

 

.

     

Prirodni balzam za usta koji sami izradite pružit će vam izvorne okuse i mirise u kombinacijama po vašoj želji (karamela, naranča, limun, breskva, šumska jagoda….), bez aditiva, konzervansa i bilo kakvih sintetičkih supstanci. Budući da sadrži isključivo prirodne tvari srodne lipidima kože, pouzdano će zaštititi vaše usne od hladnoće i vjetra, neće izazivati osjećaj suhoće, već će vaše usne intenzivno hraniti i njegovati.

Kakao pločice imaju sličnu ulogu kao i kreme. Pogodne su za njegu tijela zato što ne dolazi do prolijevanja prilikom korištenja, lako su prenosive, dužeg su roka trajanja i ne morate ih čuvati u hladnjaku. Posebno ih je preporučljivo koristiti zimi jer hrane i njeguju kožu, te stvaraju zaštitni sloj koji spriječava isušivanje. Zato će Vaša koža i u nezahvalnim zimskim uvjetima zadržati potrebnu vlagu i elastičnost. Kakao pločice imaju ugodan miris po čokoladi koji možete dodatno oplemeniti kombinacijama eteričnih ulja po želji.

Pilinzi imaju dvije namjene u njezi kože. Prva je da blago skidaju najgornji sloj kože i prljavštinu pomoću abrazivnih čestica, a druga da njeguju i hrane kožu jer sadrže biljna ulja i glicerol. U pripravljanju pilinga zaista možete dati mašti na volju i slagati predivne kombinacije za njegu, odabirom raznih abrazivnih sastojaka, biljnih i eteričnih ulja.

 Na ovoj radionici usvojit ćete slijedeće sadržaje:

 Prvi dio

 – O eteričnim uljima, od čega i kako se dobivaju, te njihova općenita svojstva

– Kako prepoznati kvalitetno eterično ulje i gdje ga možete nabaviti

– Najčešće korištena eterična ulja  za njegu lica i njihova svojstva

– Najčešće korištena eterična ulja za njegu tijela i njihova svojstva

– Vrste i karakteristike biljnih ulja za njegu

– Što su maslaci, vrste maslaca i njihove karakteristike

– O voskovima

 Drugi dio

 – Od čega se sastoje i kako se izrađuju balzami, kakao pločice i pilinzi

 Treći dio

 – Izraditi ćete svoj balzam u stiku s aromom prema vlastitom izboru

– Izraditi ćete kakao pločicu s mirisom i oblikom koji izaberete (borić, zvjezdica,

  pahuljica, razni oblici cvijeća, ili srce)

– Izraditi ćete piling za tijelo ili lice prema želji

Ova radionica je pažljivo i profesionalno pripremana isključivo na načelima francuske škole aromaterapije, te jamči vrhunsku (aromaterapeutsku) kvalitetu sastojaka, njihovo djelovanje, kao i funkcionalna svojstva pripravaka potrebna za svakodnevnu upotrebu. Cilj mi je bio prenijeti polaznicima potrebno znanje i dati sigurna i jasna uputstva, a istovremeno ostaviti prostora za vlastitu kreaciju.

U sklopu radionice obavezno dobivate i skriptu u kojoj je obrađena cjelokupna materija pa nema straha da ćete nešto zaboraviti ili propustiti.                       

Radionica će se odvijati po grupama do najviše 4 polaznika, trebala bi trajati do tri sata (odnosno dok ne završimo planirani posao).

Cijena radionice je 33,18 eura/250 kn po polazniku

Termini održavanja radionica nisu unaprijed određeni, već ih individualno dogovaramo putem maila ili telefona.

       P1030931

Nakon toga «Viola» Vam trajno pruža podršku i pomoć u Vašem budućem samostalnom radu!

Javite se na mail : katica.wolf@aromaterapijaviola.com

i dogovorite svoj termin.

Za sve informacije  slobodno me nazovite na mob. 091 1801592.

Lijep pozdrav,

     Katica Wolf

P.S. Pristupite li ovoj radionici, ostvarili ste višestruku korist! Osim što ste trajno izbjegli  u najmanju ruku upitne sintetičke supstance, osigurali ste svojoj koži zdravlje i ljepotu, i pri tom uživate u gotovo zaboravljenim izvornim prirodnim aromama.

P.P.S. Broj kombinacija u igri s mirisima je beskonačan i svaka Vaša ostvarena ideja predstavlja jedinstven proizvod. Izradite „paketiće“ s balzamom, kakao pločicom i pilingom za svoje najmilije i iznenadite ih vrijednim mirisnim poklonima u hladnim zimskim Božićnim danima!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.